onsdag 2 juni 2010

Var med och gör skillnad

Ibland är det svårt att hålla sig så aktiv med bloggandet som jag skulle vilja. Men jag har stött på ett projekt som drivs av pub-kedjan Harrys som jag tycker är värt att uppmärksamma.


Kunskapen kring vad som är fel i vår värld blir allt mer utbredd och diversifierad och är inte längre förbehållen en liten grupp experter och forskare. Idag pratar gemene man och kvinna om problemen på fikaraster, fester och i möten.

Fortfarande finns dock en känsla av "men hur ska jag göra för att göra rätt?" Ett bidrag till att göra världen till ett lite bättre ställe är att sponsra Harrys projekt "Running for Khayelitsha" - ett projekt som syftar till att bygga ett dagis i Sydafrika. Projektet kan beskrivas som följande:


Harrys, har ett socialt projekt i Sydafrika, ett land i ropet just nu för oss alla som gillar fotboll.

En av deras anställda har tagit initiativet, efter ett besök i Kapstaden, till en delprojekt som heter Running for Khayelitsha. Khayelitsha är en kåkstad strax utanför Kapstaden där 1,2 miljoner människor bor. Många av dem är drabbade av HIV, inte minst barnen.

Nu ska han och två killar till som har anknytning till Harryskedjan "springa ihop" ett dagis i Khayelitsha - de ska samla in medel för att byta ett fallfärdig plåtskjul mot en riktig byggnad för barn mellan 1 och 5 år. Sättet att vara med är enkel: man köper en sträcka av loppet, 100 meter kostar 50 kronor och hela femtilappen går till dagisbygget via en stiftelse, Harrys Foundation.

Ni hittar all information om projektet antingen via deras blogg eller på Harrys hemsida

Såhär enkelt kan du vara med och bidra:

Sätt in ditt bidrag på Bankgiro 485-2299, märk bidraget "dagis". Ditt bidrag går oavkortat till dagisbygget. Skicka också ett mail till harrysrunning@hotmail.se med din adress och belopp så ser vi till att du får dina biljetter.

1 kommentar:

  1. Hej, Tack för att du hittat oss. Vi är ju inne i den såkallade slutspurten, på lördag ska vi springa. Vi behöver all hjälp vi kan få, ditt bidrag kommer att göra skillnad! oavsett storlek på det.

    SvaraRadera