måndag 10 oktober 2011

Att skapa skillnad

Något av det absolut svåraste med att arbeta med hållbarhetsfrågor är att göra dessa synliga, greppbara och väl förankrade bland de som påverkas av arbete. Många gånger upplevs arbetet som en pålaga på ditt "vanliga" jobb och som något som mest skäl tid från det du "egentligen" är anställd att göra. Nyckeln till att motverka detta, som jag ser det, ligger i att göra sin läxa i förväg och utnyttja enkla segrar - något som alla kan se och förstå.

Det förra inlägget här på bloggen tog upp en fråga som aktualiserades under ett seminarium i Stockholm där IUCN berättade om hur deras nya huvudkontor kom till. Om du är intresserad av att veta mer om IUCN (världens största och äldsta nätverk för miljö- och naturfrågor som var de som startade WWF på 60-talet) - klicka här!

I detta korta filmklipp kan du höra IUCN:s, och arkitekterna bakom, tankar kring hur man gick tillväga för att skapa detta nya, miljöanpassade huvudkontor. Mot slutet delar även jag med mig av ett par exempel kring hur Kinnarps bidrog till detta, med ett par exempel på just "enkla segrar" i hur man kommunicerar ens miljöarbete utan att använda färgen grönt eller andra varumärken.

Klicka här för att kolla på filmen på YouTube

Allt gott!

//Henke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar